27 Şubat 2016 Cumartesi

infografik İncelenmesi

İnfografiğin konusu günümüz çalışanlarının çalışma hayatlarında başarılı olması için kazanması gereken 10 yetkinlik. 

Bu infografikte  arka plan ve  resimler konuyla alakalı olmuştur. Başlığın büyüklüğü yeterlidir infografiğe bakıldığında hemen dikkat çekiyor. Arka plan yazı uyumu da güzel olmuştur.

Yazıların sistematik ve gruplandırma açısından başarılı bir çalışma olmuştur. Yazıların grup grup verilmesi anlam açısından etkili olmuştur.

Anahtar kelimeler yeterince dikkat çekici bir şekilde ifade edilmiştir.  Görsellerde infogrefiğin konusunu belirtmek için yeterince güzel anlam ifade etmektedir.

İnfografiğin kaynakçası da belirtilmiştir. Genel olarak infografik tüm yapılması gereken maddelere uyumlu bir şekilde yapılmıştır.



Bu infografikte ise bir dakikada internette neler oluyor genel olarak hangi sitelere giriliyor konusu ele alınmıştır. Konun anlaşılması için başlığa bakmamız yeterlidir. Bu yüzdende başlık yeteri büyüklüktedir.

Arka plan ve resimler konuyla uyumlu olmuştur yazıların okunmasını etkileyecek bir durum yoktur. Fazlaca görsel kullanılmasına rağmen göze kalabalık gelmeyip konun tam olarak anlanmasında yardımcı olmuştur.

Anahtar kelimeler dikkat çekici bir şekilde belirtilmiştir ve verilmesi gereken bilgilerin bu şekilde daha iyi bir şekilde verildiğini düşünüyorum.

Son olarak infografikte kaynakça belirtilmemiştir buda infografiğin tek eksiği olarak görüyorum.