12 Mart 2016 Cumartesi

BÖTE NEDİR ?


BÖTE bölümü öğrencileri, sanılanın aksine sadece bir teknolojik cihazın (bilgisayar) öğretmeni olmak için bu bölümü okumazlar. Öyle olsaydı her cihaz için bir öğretmenlik bölümünün açılması gerekirdi. Mesela; Buzdolabı öğretmenliği :) Kulağa komik geliyor değil mi? Bu tür görüşler bölümün yeterince tanınmasını engellemekte ve gelişimine ket vurmaktadır. Bu nedenle bölümü okumakta olan ya da bu bölümünden mezun kişilerin alanın kapsamını iyi bilmesi, bölümün başkaları tarafından da fark edilmesini kendilerine misyon edinmesi gerekmektedir.


Yukarıda bir makaleden aldığım yazıda olduğu gibi BÖTE sadece bilgisayar öğretmenliğinden ibaret bir bölüm değildir. Böte bölümü öğrencileri devletin çeşitli alanlarında çalışabilen bireyler yetiştiren bir bölümdür. 

Çevremizdekiler  BÖTE okuyan insanlara hangi bölüm okuyorsun dediklerinde onlara sadece BÖTE' de okuyorum denilirse hiç bir şey anlamayıp oda ne derler. Ancak onlara BÖTE' nin tam anlamıyla anlatmak gerekir. Genelede bilgisayar öğretmenliği denilir.

BÖTE bölümü kendini geliştirdiğin sürece çok geniş bir bölümdür. Genel olarak meslek lisesinden gelen öğrencilerden oluşur. Bence nedeni ise normal liselerde okuyan öğrencilerin BÖTE hakkında yeterli bilgilere sahip olmamasıdır.





Kaynakça: Makale adı: Böte Nedir? Nasıl Tanımlanır? Okul Müzesiyle Başlayan Serüvenden İnsan Performans Teknolojilerine Uzanan Yolculuk
Makale Yazarları: Hasan ÇAKIR , Ayça ÇEBİ , Seher Özcan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder